« Zpět na všechny příspěvky

Zbrusu nový doplněk do Wordu

Zbrusu nový doplněk do Wordu

S novým akademickým rokem spouštíme i zbrusu novou verzi doplňku do Wordu. Tento nový doplněk ocení především uživatelé "MACů", protože doplněk funguje v Office Word jak na operačním systému Windows, tak i v iOS. Po jeho instalaci se již nebude zobrazovat jako další záložka v pásu karet, ale najdete jej v jako "vyjížděcí" okno na pravé straně Word dokumentu. Velikost okna s doplňkem si můžete různě upravovat.

Velkou výhodou nového doplňku je, že funguje nezávisle na Bibliografii Wordu. Odpadá tedy omezení a chybovost při zobrazování údajů v bibliografických citací, které Word nepodporuje. Již nyní si můžete nový doplněk nainstalovat a vyzkoušet. Budeme rádi za zpětnou vazbu.

 


Jak doplněk nainstalovat?

  1. Přímo ve Wordu v pásu karet v záložce Vložení kliknete na ikonu Store, vyhledáte Citace a doplněk nainstalujete.
  2. Ve Vašem účtu v manažeru v Nastavení (ozubené kolečko) - Doplňky je odkaz do Office Store přímo na instalační soubor. 


Jak se přihlásit?

Přihlášení je obdobné jako u "starého" doplňku. Ve svém účtu v manažeru (Nastavení - Doplňky) najdete jedinečný kód, kterým se přihlásíte.


Mám nainstalovaný původní doplněk v pásu karet, kdy si můžu nainstalovat nový?

Původní a nový doplněk fungují nezávisle na sobě. Můžete je mít tedy nainstalované oba dva. Pokud máte rozepsanou práci a citace již vkládáte původním doplňkem (v pásu karet), tak takto vložené citace nebude nový doplněk registrovat. Stejně tak citace vložené novým doplňkem nebude reflektovat stávající doplněk.


Jak to bude s původním doplňkem dál?

Původní doplněk, který se po nainstalování zobrazovat v pásu karet, již nebude nadále vyvíjen.

Markéta Kytnerová, 2023-10-16


Sdílet příspěvek: